Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meghívó a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjára

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata a kommunizmus áldozataira emlékezik.

MEGHÍVÓ

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önt 2015. február 25-én szerdán 17 órára a Slachta-házhoz (Thököly út 69.), a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján tartandó, koszorúzással és mécses elhelyezésével egybekötött megemlékezésre. Beszédet mond Karácsony Gergely polgármester. A megemlékezés végén a résztvevők virágokat és mécseseket helyeznek el.

Az emléknap: 

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én tartják a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját, annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban.

 

Meghívó

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb