Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megmenekült a 100 éves platán

Tűz volt csütörtökön a déli órákban a Városligetben. A szakemberek gyorsaságának köszönhetően személyi sérülés nem történt, és mára az is kiderült, hogy a környező fákban sem keletkezett kár.

A tűzesetre nemcsak a tűzoltók, a zuglói rendőrök is a helyszínre siettek négy kocsival. Az Olof Palme sétányon, az épülő Magyar Zene Házával szembeni füves területen egy körülbelül 20 és egy 5 négyzetméteres építmény lángolt. A rendőrök kiérkezésekor a kisebbik kunyhó szinte már teljesen leégett, a nagyobb viszont még lángolt. A járőrök azonnal körbezárták a területet.

Az erős füsttől alig lehetett látni, de Beniczky Csaba rendőr törzszászlós szolgálatparancsnok és Bartha Károly rendőrszázados alosztályvezető alaposan átvizsgálták az épületet, hogy nincs-e bent valaki. A kunyhóban nem találtak senkit, ezért a tűz tovább terjedését megakadályozva, puszta kézzel kezdték szétszedni az épület oldalát. Ekkor már az volt az elsődleges céljuk, hogy a hatalmas lángoktól megóvják a kunyhó melletti, több mint 100 éves platánfát. Sikerült teljesen lebontaniuk az építmény oldalát, közben a kollégáik az épület előtti tereptárgyakat húzták odébb, hogy a katasztrófavédők még hatékonyabban tudják megkezdeni a munkát. Mindezeknek köszönhetően a helyszínre kiérkező tűzoltóknak már csak az oltással kellett foglalkozniuk. A szakemberek szerint a fában nem okozott visszafordíthatatlan károkat a tűz, akár újabb 100 évig is terebélyesedhet.

Fotó: Zuglói Rendőrkapitányság

Mindkét zuglói rendőr, aki a platánfa megmentésén fáradozott, szereti a természetet. Beniczky Csaba eredeti szakmája asztalos, ezért neki a szenvedélye a fa, Bartha Károly pedig nagy túrázó.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb