Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megnyílt a zuglói koripálya

Ez az ötödik év, hogy a kerületi önkormányzat adventi vásárt szervezett és mobil jégpályát állíttatott a Bosnyák térre, hogy a lakosság számára ingyenes biztosítson sportolási lehetőséget és kikapcsolódást.

Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, a kerületi jégpálya ötletgazdája nyitotta meg az idei programsorozatot.
– Öt évvel ezelőtt sokan kételkedtek abban, hogy tényleg szükség van-e erre a pályára, de a számadatok bizonyítják, hogy a kerületiek igenis szeretik és használják. Olyannyira, hogy mára kinőttük a létesítményt. Reméljük, nemsokára elkészül Zugló főtere, ahol a mostaninál nagyobb korcsolyapályának lesz helye. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen lehetőséggel is sikerült továbbépítenünk a zuglóiak közösségét, és erre a jövőben is megragadunk minden alkalmat – mondta Tóth Csaba, majd a kerület minden lakójának békés ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt.

A korcsolyapálya megnyitója idén egybeesett adventi első vasárnapjával. A Bosnyák téri koszorú első gyertyáját Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselő közösen gyújtották meg, Bárány Béla, a Páduai Szent Antal Plébániatemplom plébánosa pedig felidézte az adventi koszorú történetét és jelképét.

Fotó: Képszerkesztőség

A Bosnyák téren december 1-től január 3-ig tart a karácsonyi vásár, és advent minden vasárnapján rendeznek majd – koncertekkel, valamint bemutatókkal színesített – gyertyagyújtó ünnepséget. A koripálya ennél tovább, február 5-ig fogadja a látogatókat, akikből várhatóan idén is sok lesz, hiszen a kerületi óvodák és iskolák csoportjai már be is töltötték a délelőtti idősávokat. A nagyközönség előtt hétköznap délutánonként 15 és 19 óra, hétvégenként pedig 8 és 20 óra között tart nyitva a pálya. Az előző évekhez hasonlóan a a korcsolyabérlés is ingyenes.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb