Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megpihen a népszerű tornatanár

Egy nagy hiányzóval kezdődött az új tanév a Dr. Mező Ferenc Általános Iskolában. Takács Marika néni ugyanis 43 év tanítás után úgy döntött, hogy nyugdíjba megy.

Az utolsó tanítási napom december 18-án volt, azóta pihenek – mondta a népszerű pedagógus. – Egyelőre felmentésemet töltöm, a nyugdíjidőszak május 21-én kezdődik, tehát óraadóként leghamarabb május 22-től, de leginkább csak a következő tanévtől állhatnék munkába.

Takács Mária híradástechnikai műszerészként végzett, emellett szertornázott. Testnevelő tanára, Keszthelyi Rudolf neves tornaedző volt, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a híradástechnika helyett a testnevelést válassza. 

Még levelezőn végeztem az egyetemet, amikor állást ajánlottak az Ond vezér parki iskolában. 1977 novemberében napközis tanárként kezdtem itt, majd testnevelés–földrajz szakos pedagógus lettem – emlékezett vissza Marika néni. 

A testnevelés-munkaközösség tagjaként nagy szerepet vállalt a lakótelepi iskola rendszerváltást követő név- és identitásváltásában. Sokáig szervezője és felkészítője volt a szellemi olimpiai versenyeknek, ám végül a gyermekvédelemben teljesedett ki.

1992 óta voltam az intézmény gyermekvédelmi felelőse, 1994-től pedig a kerületi gyermekvédelmi munkaközösség vezetője – mesélte lapunknak. – Testnevelőként ugyanis nekem volt a legjobb kapcsolatom a problémás gyerekekkel, és egyre inkább érdekelt, hogyan tudok nekik segíteni. Közben azt is megtapasztaltam, hogy a felnőtteknek is nagy szükségük van lelki támogatásra.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb