Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Magyar Parasport Napja Zuglóról is szólt

A Magyar Paralimpiai Bizottság február 22-én, a Magyar Parasport Napja alkalmából negyedik éve tartott megemlékezést a már elhunyt paralimpiai bajnokokról az V. kerületi Olimpiai Parkban. A résztvevők sport karrierje Zuglóból indult.

Az idei megemlékezés már a 2020-as esztendő két nagy távozójának, dr. Fejes András első magyar paralimpiai érmesünknek és Tauber Zoltán első paralimpiai bajnokunknak is szólt. Az ő pályafutásuk, mint a legtöbb paralimpikoné Zuglóban, a Mexikói úti Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium égisze alatt működő Halassy Olivér Sportegyesületben kezdődött.

Az idei megemlékezésen a hazai sportvezetők mellett két olyan parasportoló is részt vett, akinek a neve szintén olvasható a Bosnyák téren található Zuglói Olimpiai Emlékkövön. A háromszoros paralimpiai – kerekesszékes vívó – bajnok Szekeres Pál a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökeként, a kétszeres paralimpiai – úszó – bajnok Becsey János pedig a Paralimpiai Bajnokok Klubja elnökeként vett részt a február 22-i megemlékezésen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb