Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújul a Füredi lakótelep terasza

A pandémia alatt is épülnek dolgok a kerületben. Ezt tapasztalhatják a Füredi lakótelepen élők, akik, hála az építkezéseknek, ma már egy jó minőségű Ond vezér úton közlekedhetnek, és akik november elejétől nap mint nap láthatták, miként születik újjá a Cserepesház terasza is.

Ezt a projektet még a Cserepes Kulturális Nonprofit Kft. előző vezetője kezdeményezte – mondta Romhányi Péter, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. Beruházási Osztályának vezetője. – Garay Klára jelezte felénk, hogy a teraszuk nagyon elhasználódott, több eleme korhadt. A helyszíni szemlén megállapítottuk, hogy a régi, fából épített szerkezeten átfolyó esővíz miatt a tartóelemek elkorhadtak, így a terasz használata is veszélyessé vált.

A tavalyi esztendőben az önkormányzat pályázat révén 740 ezer forint összegű, 2020-ban felhasználható támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától a terasz felújítására.

A beruházás természetesen jóval többe, közel bruttó 7 millió forintba kerül. A pályázaton felüli összeget, nagyjából 6,3 milliót az önkormányzat biztosította.

A Cserepesház intézményvezetőjének kérésére a szabadtéri szezon lejártával novemberben kezdődött a beruházás. A tervezés során figyeltek arra, hogy megoldott legyen a vízelvezetés, egyrészt egy speciális vízzáró PVC fóliával, másrészt egy enyhe lejtéssel, amely a teraszról oldal irányba vezeti le az esővizet. A terasz járófelülete rendkívül időtálló elemekből lesz megépítve, fa-műgyanta keverék alapanyagú párnafákon barázdált, vörösfenyő teraszburkolat készül. A tervek szerint az építmény oldalára felfuttatott borostyánnal lesz teljes a végleges kialakítás.

A vájt szemű lakótelepiek még azt is felfedezhették, hogy a terasz helye is picit változott.

Ennek oka, hogy a korábbi teraszépítmény szabálytalan módon, majdnem egy méterrel túllógott az intézmény ingatlanhatárán a Füredi út felé. Most a jogszabályoknak megfelelően terveztük meg a teraszt, miáltal annak helye az átlógás mértékével eltolódott.

A Cserepesház megújult terasza ugyanúgy 31 négyzetméteres lesz, mint a korábbi volt. Bár a decemberi időjárás már nem nagyon kedvez a kerthelyiséges programoknak, és emiatt a lakótelepen élők sem tudják még élvezni az új teraszt, Ádventkor legalább már gyönyörködhetnek benne.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb