Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújulhat a Vezér út egy része

A Vezér út Egressy út és Fogarasi út közötti szakaszának felújításával kapcsolatban tartott lakossági fórumot az önkormányzat október 25-én a Zuglói Civil Házban.

A szakemberek az úttest és a zöldfelület megújításával szeretnék élhetőbbé, rendezettebbé tenni a területet. Az önkormányzat egy fővárosi pályázat segítségével újítaná meg a szakaszt, amelynek első lépéseként bemutatták elképzeléseiket, amit megvitattak az érdeklődőkkel, feljegyezték a véleményeket, javaslatokat.

Barta Ferenc főépítész hangsúlyozta, munkájuk során azt tartották szem előtt, hogy a lehető legtöbb zöldfelület legyen a területen. Kiemelte azt is, hogy egyelőre nem a végleges tervet mutatták be. A pályázatot november 30-ig kell benyújtani, és ha nyer, akkor újabb lakossági fórumok után konkrét tervek következnek, 2018-ban pedig megújulhat a szakasz.

Fotó: Képszerkesztőség

A terület önkormányzati képviselője azt mondta, nagyon fontos lenne, hogy megújuljanak a járdák, a zöldfelületek, és egyebek mellett kellene játszótér, kutyafuttató is. Sógor László a szervizút feldarabolását, megszüntetését is nagyon jó ötletnek tartja.

Szabó Rebeka alpolgármester is kitért a szervizútra, ami nagyon forgalmas, ezért zavarja a környéken élőket. Szerinte számos új funkcióval lehetne bővíteni az autóút és a házak közötti széles sávot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb