Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Milliárdos fejlesztés indulhat jövőre Zuglóban

A Csertő parki közösségi tér kialakítása, a Pillangó park felújítása és a Mogyoródi úti sportpálya funkcióbővítő fejlesztése – többek között ezekről döntöttek a testületi ülésen november 23-án.

A képviselők elfogadták a Csertő parki közösségi tér kialakítására, valamint a Pillangó park felújítására vonatkozó beruházási programot. Arról is határozat született, hogy a Mogyoródi úti közösségi sportpálya funkcióbővítő fejlesztésére a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ 2016 pályázatán elnyert támogatás mellé Zugló biztosítja a szükséges önrészt.

A testület tovább bővíti a fizetőparkolás során igénybe vehető kedvezmények körét. A jövőben egyebek mellett az 1-5. évfolyamos diákokra vonatkozó gyermekszállítási kedvezményt akkor is igénybe lehet majd venni, ha valamelyik sportegyesület foglalkozására viszik a tanulókat.

A képviselők arról is határoztak, hogy – az előkészületeket követően – legkésőbb 2018. március 31-ig tárgyalnak a zuglóiak által igénybe vehető, évi 100 óra ingyenes parkolás bevezetéséről.

A képviselő-testület a zuglói idősek életkörülményeinek javítására az időszaki fűtéstámogatásra jogosító jövedelemhatárt 142 500, míg a gyógyszertámogatásét 144 000 forintra emelte.

A testület döntése értelmében folytatódhat a nagycsoportos óvodások lisztérzékenységi szűrése is. A képviselők határoztak továbbá alapítványi támogatásokról, és arról is, hogy olyan intézkedéseket vezetnek be, amelyek növelik a Várna utcában élők biztonságérzetét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb