Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minden napnak van csodája

Rendhagyó nyílt napot tartottak a Mozgásjavítóban. Az intézmény minden évben megszervezi a Tárva Vár nevű programot, idén azonban különleges hangulatban telt az esemény: fennállásának 115. évfordulóját ünnepelte a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium.

Az iskola Mexdance Tánccsoportjának előadásával kezdődött a szombati nyílt nap, amelynek megnyitóján a Mozgásjavító igazgatója azt mondta, minden napnak van csodája, és reméli, hogy a nyílt nap hozzájárul a múlt megértéséhez, a holnap megvalósításához. – A lányok a Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ép diákjaival táncoltak, egy éven keresztül gyakoroltak. Két napja pedig négy iskolás gyerekünk arany díjjal tért haza egy fővárosi szavalóversenyről, ezek mind a csodákhoz tartoznak – hangsúlyozta Locsmándi Alajos, aki a terveikről is beszélt. Részt vesznek egy pályázaton, amelynek lényege a digitális környezet biztosítása a tanórákon, és azon is dolgoznak, hogy olyan módszertani intézménnyé váljanak, amely a nem beszélő gyerekeket is fogadni tudja.

Fotó: Képszerkesztőség

A programon köszöntőt mondott a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója is. Házlinger György úgy fogalmazott, érzelmileg és szakmailag is feltöltődik az intézményben. – Nemcsak egy, a XXI. századi kihívásoknak megfelelő, modern iskolába jövök. A gyerekek jól érzik magukat, látszik rajtuk, hogy a helyükön vannak. A rendezvényeken pedig mindig tanulok valamit – magyarázta a tankerület igazgatója.

A nap szakmai előadásokkal, pódiumbeszélgetéssel telt, de volt öregdiák-találkozó, az érdeklődők bemutató órákra mehettek, és az intézmény múzeumát is meglátogathatták.

A 115 éves Mozgásjavítóban már pénteken megkezdődött az ünneplés: egy támogatótól 115 zöld héliumos lufit kaptak, ezeket fél kilenckor a piros udvaron engedték fel a gyerekek. Délután pedig vetélkedőt tartottak, majd a tanév kezdetétől csapatokban dolgozó diákok munkáját is díjazták.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb