Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mit tegyen, ha vadállattal találkozik?

Az elmúlt időszakban többször észleltek Zuglóban rókát, fontos azonban, hogy semmiképp ne közelítsék meg, hanem hívják a rendészeti ügyeletet.

A rókák zsákmánya a településeken mindig jelenlévő különböző rágcsálófajok, valamint a kutyáknak és a macskáknak kitett eledel. A róka képes megszokni az ember közelségét, akár félelem nélkül mozog az utcákon és a kertekben. Ha rókát lát lakott területen, az még nem jelenti azt, hogy veszett.

Mit tegyen, ha találkozik velük?

Jellemzően félnek az embertől ezek a vadon élő állatok, és ha hallják, hogy közeledünk, messzire elkerülnek. Ha rókával találkozna, kellő távolságból hívja fel magára a figyelmet, keltsen zajt, el fog távolodni. Az egészséges róka biztosan elmenekül, igyekszik elkerülni a közeli találkozást. Semmiképpen sem nyúljon hozzá! Ha ilyen állatot lát hívja a rendészeti ügyeletet a 211-2233-as telefonszámon.

Ha az állat nappal is a közelébe jön, sőt hagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy háziállatot támad meg, akkor az állat veszett, ebben az esetben hívja az Önkormányzat szerződéses partnerét, a Polisz Kft.-t a 06 1 358-0526 vagy a 06 70 338-5819 telefonszámokon!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb