Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Módosult a civil szervezetek pályázati kiírása

A Polgári törvénykönyv (Ptk.) civil szervezetekre vonatkozó kötelezettségeiről és a civil szervezetek számára kiírt pályázatokról szólt az idei első civil kerekasztal.

A program Benkő Ingrid, a Budapesti Civil Információs Centrum jogi tanácsadójának előadásával kezdődött. Arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy milyen kötelezettségeknek kell eleget tenniük az alapítványoknak, civil szervezeteknek ahhoz, hogy szabályosan működjenek.

Fotó: Képszerkesztőség

Fotó: Képszerkesztőség

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok a pályázati kiírás módosításával kapcsolatban elmondta, azért változtattak, hogy még szorosabb legyen a kapcsolat az önkormányzat és a különböző csoportok között, jobban megszervezhessék a programokat. Idén több fontos változást vezetett be az önkormányzat. Megemelték a civil szervezetek támogatására fordítható összeget: összesen 17,5 millió forintot kaphatnak. Egy-egy csoport maximum 800 ezer forint támogatást nyerhet. A pénz húsz százalékát fordíthatják kirándulásokra, táborozásra.

A tanácsnok elmondta, továbbra is várja a jelentkezéseket az idei Civil Füzetbe, és a javaslatokat a civil koncepcióval kapcsolatban. Ezeket a sokacz.aniko@zuglo.hu vagy a molnar.zsuzsanna@zuglo.hu címre küldhetik.

A rendezvényen részt vett mások mellett Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője, Hajdu Flórián alpolgármester, Hevér László György, Lévai Sándor, Barta János és Sógor László önkormányzati képviselők is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb