Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Művészetterápiára oktatják a pedagógusokat

Tíz zuglói pedagógus tanulhatja ingyen a Katarzisz Komplex Művészetterápiát. A képzést a Lelki Egészségvédő Alapítvány szervezte, a költségeket a zuglói önkormányzat fizeti.

Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon fejlesztik a résztvevők kreativitását, önismeretét, elemzik az pedagógusok által elkészített alkotásokat. “A művészetterápia lehetősége nyújt arra, hogy az emberek jobban megismerjék magukat. E módszer eszközeivel a jelentkezők megtanulják feldolgozni élményeiket. Ezt átadva a gyerekeknek megmutathatják, hogyan fessék, rajzolják ki magukból érzéseiket, ami a feszültségek kezelésében is fontos lehet” – mondta Antalfai Márta, az alapítvány elnöke.

Sokacz Anikó köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökeként arra számít, hogy a pedagógusok a prevenció terén is kamatoztatják tudásukat.

A pedagógusok számára 60 kreditpontot érő képzés várhatóan decemberben ér véget. A költségeket – fejenként több mint 120 ezer forintot – az önkormányzat finanszírozza.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb