Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagy sikert aratott a XIV. kerületi közbiztonságiak standja a Zuglói Majálison

Hatalmas érdeklődés övezte a XIV. kerületi rendvédelmi szervezetek bemutatóját május 1-jén a városligeti Zuglói Majálison. A Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP), a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság és a Zuglói Polgárőrség (ZPÖ) standja az egyik leglátogatottabb helyszíne volt a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Budapest Feszt, valamint a Zuglói Sport-és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte kétnapos eseménynek.

Már sátorveréskor hosszú sorok álltak a rendvédelmiek asztalai és a rendőrség csapatszállító kisbusza előtt, hogy aztán a program délutáni végéig több száz gyerek és felnőtt ismerkedhessen meg játékos formában a közlekedés, a közbiztonság és a bűnmegelőzés alapvető szabályaival, az egyenruhások feladataival, tevékenységével.

A fiatalabbak, óvodástól középiskolásig, életkoruknak megfelelő nehézségű színes, ábrás teszteket oldottak meg, kvízkérdésekre válaszoltak. A feladatlapok kitöltői játékokat, hasznos ajándéktárgyakat vehettek át az értékelést és a felvilágosítást elvégző Adler Katalintól, a ZKNP prevenciós koordinátorától és Nagy Tímeától, a cég sajtóreferensétől. Minden korosztály körében osztatlan érdeklődést váltott ki Tomis Károly rendőr főtörzszászlós, zuglói körzeti megbízott ujj-, tenyér- és fülnyomat mintavételi bemutatója, közlekedésrendészeti, továbbá az értéktárgyaink védelméről szóló előadása. Mindeközben bajtársa, a szintén a XIV. kerületben szolgáló körzeti megbízott, Poór Tibor rendőr főtörzsőrmester a csapatszállító kisbusz funkcióiról, a hozzátartozó felszerelési tárgyak rendeltetéséről magyarázott a látogatóknak. A járműbe bárki beülhetett, kipróbálhatták a szirénát és a hangosanbeszélőt is.

A felnőttek információt kaphattak a ZKNP és a XIV. kerületi kapitányság „Szomszédom a rendőr!” elnevezésű, közös rendészeti programjáról egy-egy szórólap formájában, amely térképen és fényképpel mutatja be a körzeti megbízottak illetőségi területét és az ott szolgálatot teljesítő egyenruhást. A ZKNP munkatársai és a rendőrök részletes tájékoztatást adtak a polgárok és a hatóság bizalmi kapcsolatán, együttműködésén alapuló projekt felépítéséről, céljairól és válaszoltak a feltett kérdésekre.

A ZPÖ járőrautójánál Reiter Réka és Tóth István Sándor zuglói polgárőrök fogadták az érdeklődőket. Sok fiatal kérdezte meg tőlük, hogy mit jelent konkrétan a polgárőri munka, miként lehet a szervezetükhöz csatlakozni. Némelyek számára azonban meglepő volt, hogy a polgárőri szolgálat önkéntes feladatvállalásból fakad, nem jár érte anyagi ellentételezés. A polgárőrök szerint a helyismeret, az utcai jelenlét, a láthatóság és az elhivatottság a legfontosabb, mert ezek a tényezők segítik leginkább alapvető feladatuk ellátását: a közrendvédelmet és a bűnmegelőzést.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb