Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagy szükség van vérre!

Ismét véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat az Árkádba.

Szakács Ildikó megyei véradásszervező koordinátor elmondta, a véradókat a főbejárat felőli oldalon, a 3. emeleti szélfogóban várják augusztus 6-án 11.00-19.00 között. A jelentkezőknek minimum 50 kg testsúlyúnak és 18 évesnek kell lenniük. A véradás előtt regisztrálni kell, ehhez személyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára van szükség. Ajánlott a véradás előtt étkezni és sok folyadékot fogyasztani. A helyszínen lesz egy orvos, aki felelősséggel dönt majd arról, hogy gyógyszertől, betegségtől és egészségi állapottól függően ki adhat vért.

– Nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre – mondta Szakács Ildikó. – Különösen igaz ez a nyári időszakban, hiszen ezekben a hónapokban mindig csökken a véradások száma az év más napjaihoz képest.

A szakemberek szerint az alacsonyabb véradói aktivitás hátterében a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a szabadságolások állnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb