Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Négy uzsokis az Év Covid Dolgozói között

A Fogjunk Össze Alapítvány, a Magyar Kórházszövetség és a Duna Bonum Alapítvány, valamint a fogjunkossze.hu weboldal közös kezdeményezése nyomán csaknem 100, a Covid-járvány megfékezésében jelentős szerepet vállaló egészségügyi dolgozót díjaztak, köztük négy, Uzsoki kórházban dolgozót.

Dr. Németh Zsófia Klára, a kórház Covid-részlegének osztályvezető főorvosa, Pirothné Kobella Inez szakápoló, Endrődi Szilvia, a központi iktató csoportvezetője és Szilágyi Zsolt, a belgyógyászati rehabilitációs osztály irodai csoportvezetője vehette át az Év Covid Dolgozója díjat. 

– Nagyon büszke vagyok rájuk, de mindenki megérdemli az elismerést, borzasztó sokat dolgoznak a kollégák – jelentette ki dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója, aki az utóbbi időszakot úgy jellemezte, hogy megváltozott a működésük, az ágyak zömét a Covid-ellátásra használják. El sem tudjuk képzelni, hogy mennyire leterheltek azok is, akik nem a kirakatban végzik a munkájukat, de nélkülük nem működne az ellátás. 

Az elnök-főigazgató csapatával egy éve hozta létre a fogjunkossze.hu weboldalt, mivel folyamatosan adakoztak az emberek. Ételt, italt, pénzt, eszközöket, műszereket, védőfelszereléseket ajánlottak fel, amelyekből olyan sok érkezett, hogy azoknak is adtak belőlük, akik általában nem kapnak – vidéken, a rosszabb szociális környezetben élőknek. Emellett szövetséget kötöttek a magyar Rotary Clubbal is,  akik az első hívó szóra azonnal reagáltak. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb