Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem kell félni a különleges fűszerek használatától

Új ismeretterjesztő foglalkozásokkal bővült az idei Zuglói Magbörze: a sorrendben hatodik alkalommal megrendezett programon különleges növényekkel, új szervezetekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Cserepesházban.

A már megszokott előadások, foglalkozások mellett új elemekkel frissítette a magbörze programját a szervező ZUG Közösségi Kertekért Egyesület. A már hagyománnyá vált ingyenes programon a szakmai tanácsadások, magvásár, gyereksarok mellett – idén első alkalommal – a mikrozöldségek otthoni termesztésével, a magfogással és a kenyérközösséggel is megismerkedhettek az érdeklődők.

–A kezdetekkor nem is gondoltuk, hogy olyan nagy neveket is el tudunk majd hívni, mit Bálint gazda vagy Mautner Zsófi – mondta Cserhalmi Marcell, az egyesület alelnöke, aki annak is örül, hogy az évek alatt új szervezetekkel is kapcsolatba kerültek, akiket a magbörze látogatói is megismerhetnek.

Fotó: Képszerkesztőség

A programon idén is részt vett Mautner Zsófi gasztroblogger, aki Bihari Balázzsal, az egyik egzotikus növényekkel foglalkozó cég alapítójával tartott előadást. Csak úgy, mint tavaly, idén is kóstolóval készült, a menta és a koriander használatára bátorította a résztvevőket – Ne féljünk a különleges, pikáns fűszerek használatától. Ha a maradék sült húst vékonyra szeleteljük, feldobjuk korianderrel, mentával, különleges vacsorát kapunk – fogalmazott a blogger a január 26-án megtartott VI. Zuglói Magbörzén.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb