Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Útban az olimpia felé

Hetedik helyen zárt a Salt Lake City-ben rendezett felnőtt világkupaversenyen a BVSC-Zugló 17 esztendős kardvívója, Pusztai Liza.

A kerületi sportoló kiemeltnek számított a 161 fős mezőnyben, így csak a főtáblán kellett pástra lépnie. Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa egy azeri és két japán ellenfelét legyőzve a klasszikus nyolcas döntőbe jutott. A negyeddöntőben aztán az olasz Vecchi megálljt parancsolt neki (14-15), így hetedik lett.

Az olimpia szempontjából kiemelkedő fontosságú csapatversenyen Pusztai Liza vezérletével a magyar női kardválogatott előbb a japánokat (45-39), majd a világbajnokokkal felálló oroszokat (45-40), legvégül a világranglistán elől tanyázó olaszokat (45-37) is legyőzte, így döntőbe jutott, ahol a világbajnok franciáktól egy rendkívül szoros mérkőzésen (42-45) szenvedett csak vereséget. Pusztai minden mérkőzésen befejezőember volt, és minden csapat ellen pozitív találataránnyal zárt.

Ha jó formáját az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs sorozatra is át tudja menteni, minden esélye meglesz, hogy ott legyen a jövő évi tokiói olimpián.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb