Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nemzetközi közönség előtt mutatkozott be a szociális modell

Európai látogatócsoportnak tartott előadást a zuglói szociális modellről Szabó Rebeka alpolgármester. A szerdai program résztvevői az önkormányzat munkája mellett több, hátrányos helyzetűeket segítő hazai szervezettel is megismerkedhettek.

Az Erasmus+ program keretein belül öt országból, Belgiumból, Horvátországból, Olaszországból, Portugáliából és Spanyolországból érkeztek szociális ügyekkel foglalkozó vállalkozók és állami dolgozók Zuglóba. A rendezvény célja, hogy minél több európai ország ismerhesse meg és integrálhassa a szociális intézkedések terén megvalósult pozitív gyakorlatokat.

Fotó: Balogh Róbert

Szabó Rebeka alpolgármester a három éve működő szociális modell részleteit ismertette a meghívottakkal, valamint bemutatta a kerületben működő, hátrányos helyzetűeket segítő alapítványok, a Tükörkép Műhely és a Vöröskereszt tevékenységét.

Ezt követően Koscsóné Kolkopf Judit, a józsefvárosi Biztos Kezdet Gyerekház vezetője beszélt roma integrációs programjukról, majd olyan magyar vállalkozásokról esett szó, amelyek hátrányos helyzetű munkatársakat foglalkoztatnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb