Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Önkormányzati segítség a téli fűtéshez

Fontos és értékes ajándékot kapott a zuglói Balogh Ferenc és tíz másik kerületi lakó az önkormányzattól november utolsó napján.

November 30-án 13,5 mázsa ingyen kapott tűzifát hordtak le az utcáról a pincéjükbe, garázsukba. Fejenként, családonként ennyit kaptak az önkormányzattól azért, hogy átvészelhessék a hideg téli hónapokat.

Nagy öröm számunkra, ha segíteni tudunk az embereken, és még nagyobb öröm, hogy most olyan dologgal tudtunk segíteni, amelyre a legnagyobb szükségük van – mondta Horváth Csaba polgármester, aki személyesen adta át a tűzifát Balogh Ferencnek.

Mint a helyszínen kiderült, a rászoruló családok nem is tűzifát, hanem tölgyfabrikettet kaptak, melynek fűtőértéke kétszer jobb a kiszárított tűzifánál. A 13,5 mázsa ajándék ráadásul 135 darab nejlonozott csomagból állt, azaz a tüzelőt a lakásba is be lehet vinni, anélkül, hogy szemetelnének vele.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Ma Magyarországon nem lehet azonnal használható tűzifához jutni, ez a brikett is egy pátyi cégen keresztül Csehországból érkezett hozzánk. Jó hír a 11 családnak, hogy ezzel a mennyiséggel és minőséggel valószínűleg az egész telet kihúzzák majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb