Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Online fórumot tart a BFK a Városliget közlekedésfejlesztéséről

Online fórumon mutatja be a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) február 21-én hétfőn a Városliget környezetének közlekedésfejlesztéséhez kapcsolódó tanulmáanyterveket. Az eseményen résztvevők közvetlenül a tervezőknek és a BFK munkatársainak tehetnek fel kérdéseket a koncepciókkal kapcsolatban élőszóban és írásban.

A fórumon az érdeklődök megismerhetik a 3-as villamos tervezett meghosszabbítását, a Rákosrendező vasútállomás felett átívelő, Szegedi úti felüljáró kialakítását, a kapcsolódó, tervezett közúti-, kerékpáros- és gyalogos hálózatot, valamint a Mexikói úti M1 metró végállomáshoz tervezett P+R parkolóházakról kialakított elképzeléseket.

A tervezett intézkedések alapvető célja a XIII. és XIV. kerület között közvetlen összekötés megteremtése, a közlekedési módváltás támogatása és a Városligeten áthaladó autóforgalom megszüntetése.

A Szegedi úti felüljáró fontos, régóta hiányzó kapcsolatot pótol a XIII. és XIV. kerületközpontok között és lehetőséget biztosít a 3-as villamos meghosszabbítására, a közúti-, kerékpáros- és gyalogos átközlekedés feltételeinek javítására.

A tervezett összesen 1500 férőhelyes két új P+R parkolóház lehetőséget biztosít a módváltásra a külső kerületekből és az észak-, illetve kelet-pesti agglomerációból autóval érkezők számára, hiszen ők a gépjárműveiket lerakva kisföldalattira, villamosra, buszra, vagy trolira szállhatnak át.

Az online fórum 17:30-kor kezdődik. A csatlakozáshoz szükséges link a www.automentesvarosliget.hu/forum oldalon, az esemény napján lesz elérhető. Előzetes regisztráció nem szükséges.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb