Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Örökbefogadási hullám a Tihany oviban

Ötszörös nevelőszülők lettek a Tihany Óvoda kis ovisai. Először Kis Jancsit, egy különleges madarat, majd Elzát, a Pingvint, Shakirát, az oroszlánt és Kelepet, a gólyát, nemrég pedig Mangót, a bennett-kengurut vették a gondozásukba.

Az intézmény 2016 szeptemberében nyerte el az „Örökös zöld óvoda” címet, amelynek keretében különböző környezet- és egészségtudatos foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Kiemelten kezelik az állatok-, a Föld-, a víz- és a környezetvédelem világnapját, de foglalkoznak a honfoglaló magyarok témakörével, komposztálnak, szelektíven gyűjtik a szemetet, és madárbarát óvodaként is számon tartják őket. Így nem meglepő, hogy az első élőlény, amit a Fővárosi Állat- és Növénykertből 2016-ban örökbe fogadtak egy kacagójancsi volt, amit Kis Jancsinak szólítottak.

– Az intézményünkben van egy felelőse az örökbefogadásnak. Ő minden évben kiválaszt három állatot, és azok közül, szavazás útján dönthetik el a gyerekek és a szülők, hogy abban az esztendőben melyiket vegyük gondozás alá – magyarázta Farkas Rózsa, a Tihany Óvoda vezetője. – Ezzel párhuzamosan egy-egy persely is kikerül a csoportszobákhoz, azokba gyűjtjük az aprót, amelyből finanszírozzuk az örökbefogadást. Az adományozók között állatkerti belépőket sorsolunk ki.

Fotó: Forrai-Kiss Krisztina

A gondviselés mindig egy évre szól. A kacagójancsit 2017-ben egy pingvin, 2018-ban egy oroszlán és egy gólya, míg idén egy kenguru követte. Az örökbefogadott állatok köré mindig szerveznek csoportfoglalkozásokat, amelyeken a gyerekek megtanulhatják többet között, hogy mit esznek, hogyan élnek a kis kedvenceik, és az állatkertben is meglátogatják őket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb