Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Örömünnep a Civil Házban

Hosszú idő után találkoztak újra a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének kerületi tagjai. A Zuglói Civil Házban rendezett program apropója az elmaradt karácsonyi és nőnapi rendezvény volt.

A pandémia alaposan megnehezítette a dolgunkat – mondta Sebestyén Lajosné, a 42 éves kerületi szervezet vezetője. – Sajnos a tagságunk a legveszélyeztetettebb emberekből, idősekből és mozgássérültekből áll, akik az elmúlt időszakot szeparáltan töltötték.

Most azonban ismét lehetőség nyílt a találkozásra, és a tagság meg is töltötte a Civil Ház nagytermét. A szervezők is kitettek magukért, az egész délutános program során 14 fellépő volt.

Nagy öröm számomra, hogy én is itt lehetek a rendezvényen – mondta Horváth Csaba polgármester -, a jövőben szeretnénk tovább erősíteni az együttműködést a szervezettel, és még több segítséget nyújtani nekik a programjaik megvalósításához.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének zuglói szervezete a hagyományos ünnepek, a farsang, a nőnap, a karácsony mellett eddig már 14 alkalommal szervezte meg az Esélyegyenlőségi Fesztivált is, amelynek helyszíne az Örs vezér tere szokott lenni. A szervezet vezetői arra törekszenek, hogy idén megrendezhessék a fesztivált. Ugyancsak fontos eseménynek ígérkezik a Fogyatékosok Nemzetközi Világnapja, melyet tavaly az egyik zuglói bevásárlóközpont karolt fel: a tervek szerint év végén, december 3-án ugyanott biztosítanának helyet a rendezvénynek.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb