Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Otthon Budapesten

Lejárt a fent eldöntött, irányított, gyakran az emberek érdekeit mellőző infrastrukturális fejlesztések ideje. A budapestieket bevonva a főváros kérdőívekkel, vélemények beépítésével tervezi meg a 2027-ig szóló integrált településfejlesztési stratégiát (ITS) – tájékoztatta lapunkat Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. 

A program népszerű elnevezése: Otthon Budapesten, amelynek lényege, hogy ne akarjanak a budapestiek kiköltözni az agglomerációba azért, mert úgy érzik, egyre kevésbé élhető a város. Ennek érdekében például növelni akarják az egy főre jutó zöldterületek mennyiségét, csökkenteni a közlekedési balesetek számát, és megalakul a főváros lakásügynöksége (2500 szociális bérlakás kialakítása a cél), hét év alatt 50 ezer lakás épülne a rozsdaövezetekben.

A megkérdezettek többségének fontos, hogy átláthatók legyenek a közügyek, hogy végre megszűnjön a korrupció. Hogy ne presztízsberuházásokról szóljon a várospolitika, hanem az élhetőbb környezetről: biciklisávokról, sétányokról, a megújuló rakpartról, a tisztább levegőről. Az évtized végére fejenként plusz egy négyzetméter zöldfelülettel lesz gazdagabb minden budapesti – ígéri Balogh Samu, és hozzátette, hogy az elméletben rendelkezésre álló 5472 milliárd forintos uniós támogatásról még nem indított egyeztetést a kormány, pedig ez alapfeltétele a támogatás lehívásának. A részletek az https://its2027.budapest.hu/ honlapon olvashatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb