Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Piaci szereplő üzemeltetheti a parkolóórákat Zuglóban

A képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén döntött a diák gyógyúszás további támogatásáról, az Örs vezér terei szakrendelő felújításának finanszírozásáról és arról, hogy piaci szereplő üzemelteti majd a parkoló automatákat.

A képviselők a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XIV. Kerületi Tagintézményének kérésére úgy döntöttek, hogy a zuglói köznevelési intézmények rászoruló diákjainak a tanév végéig az iskolák államosítása ellenére is biztosítják a gyógyúszás lehetőségét.

A képviselő-testület ezen túlmenően kinyilvánította, hogy az Örs vezér téri szakrendelő felújítását és bővítést a vártnál magasasabb költségek miatt hitelből kívánja megvalósítani, amiről a törvényi előírásoknak megfelelően március 16-ig tájékoztatja a kormányt. Karácsony Gergely polgármester a vita során kifejtette: a kormányzat tájékoztatása nem szándéknyilatkozat, és nem a hitelfelvételi eljárás megindítása, ez csupán egy lehetőség nyitva tartása az állam hozzájárulása esetén. Az elképzelés szerint a kerület a felújított és kibővített szakrendelő egy részét bérbe adná, és az így befolyt pénzből törlesztené a hitelt.

A testület a parkolójegy-kiadó automaták beszerzésére, üzembe helyezésére, illetve karbantartására kiírt közbeszerzési eljárás győztesének a C-Ware – Parkeon – SIS Parking konzorciumot, míg a felnőtt orvosi ügyelet ellátására vonatkozó tender nyertesének az Inter-Ambulance Zrt.-t nyilvánította. Emellett a képviselők arról is határoztak, hogy a kerületben létesítendő fizetőparkolók üzemeltetését külső gazdasági szereplő bevonásával valósítják meg.

Elutasította viszont a testület az ECHO Investment Hungary Ingatlanhasznosító Kft. és a MUNDO Shopping Center Development Kft. között létrejövő Közérdekű Fejlesztési és Együttműködési Megállapodás jóváhagyására vonatkozó javaslatot. A beterjesztést a képviselők a befektető és az önkormányzat közötti egyeztetések végleges lezárása után tárgyalják majd újra.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb