Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Radovic Dusán nevét kapja a Népstadion köz

Budapest Főváros Közgyűlése 2017. január 25-én hozott határozatot arról, hogy a zuglói Népstadion közt, a 2010-ben, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr főhadnagyról, Radovic Dusánról nevezzék el. Az átnevezést a zuglói rendőrkapitányság kezdeményezte a helyi képviselő-testületnél, majd a Fővárosi Közgyűlés hozta meg az átnevezéshez szükséges határozatot.

Immár 15 éve, hogy a Népstadiont átnevezték Puskás Ferenc Stadionná, ám a Népstadion köz csak most, a fővárosi közgyűlés döntése értelmében kaphat új nevet. A Stefánia úti rendőrkapitányság épületéhez közel eső közterület átnevezése méltó módon állít emléket a zuglói rendőr főhadnagynak.

Radovic Dusán, 1980. május 21-én született Ózdon, majd 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Rendőri szolgálatát kizárólag Zuglóban, a zuglói lakosok érdekében teljesítette, sokat tett Zugló közbiztonságáért. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna – azonban 2010. július 23-án szolgálatteljesítés közben életét vesztette. Egy rendőrök elől menekülő autós gázolta el a Keleti pályaudvarnál, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Radovic Dusán neve felkerült a Rendőrségi Igazgatási Központban található hősi halottá nyilvánított rendőrök emléktáblájára, s a rendőr zászlóst a belügyminiszter előterjesztésére rendőr főhadnaggyá léptették elő. 2011. július 23-án, emlékére kopjafát avattak a XIV. kerületi Rendőrkapitányság udvarán, melyet évente megkoszorúznak, és a közeli Varga Zoltán Sportpályán Radovic Dusán labdarúgó emléktornát tartanak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb