Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendhagyó tanóra az energiahatékonyságról

Interaktív tanóra keretében beszélgetett szerdán az energiahatékonyságról Karácsony Gergely polgármester és Gulyás István épületenergetikai szakértő a Móra Ferenc Általános Iskola negyedikes diákjaival.

Az önkormányzat 2013-ban pályázott az EGT Alap támogatására, amellyel 243,9 millió forintot nyert az iskola energetikai korszerűsítésére, a rendhagyó tanórát pedig abban a tanteremben tartották, amely elsőként újult meg.

A rendezvényen Karácsony Gergely egyebek mellett az iskolában folyó beruházásról és az energiahatékonyság fontosságáról beszélgetett a diákokkal. A polgármester után Gulyás István, a Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda vezetője interaktív formában az épületek szigetelésére használt anyagokkal ismertette meg a gyerekeket.

Fotó: Képszerkesztőség

A rendhagyó tanórán Horváth Gizella, a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója bejelentette, hogy hamarosan elindítanak egy blogot, amelyen az intézmény diákjai megoszthatják az iskolában folyó energiahatékonysági felújítással, illetve annak eredményeivel kapcsolatos tapasztalataikat.

A rendhagyó tanórán megjelent Hajdu Flórián alpolgármester, Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője, valamint dr. Házlinger György tankerületi igazgató is.

Zugló képviselő-testülete 2013 novemberében határozta el, hogy a Móra Ferenc Általános Iskola épületének energetikai fejlesztésére pályázatot nyújt be az EGT Alaphoz. Az önkormányzat pályázata sikeres volt, a Móra Ferenc Általános Iskola energiahatékonysági felújítására 243 952 763 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb