Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Segítsen, ha rászorulót lát

Megérkezett az extrém hideg időjárás; a hó és a mínuszok ezekben a napokban különösen megnehezítik a hajléktalan, vagy rosszul fűtött lakásokban élők helyzetét.

A zuglói Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzati Rendészet munkatársai, a kerületben utcai szociális szolgálatot ellátó szervezetek, valamint a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is mindent megtesz azért, hogy a kerületben ne következhessen be tragédia. Ehhez azonban mindenképpen szükség van a lakosság segítségére és együttműködésére is.

A kihűlés veszélye közterületen tartózkodók esetében a legnagyobb, de sajnos fűtetlen lakásban is előfordulhat, különösen idősebb emberek esetén. Ezért kérjük, ha esetleg tudomása van rosszul fűtött lakásban tartózkodó emberről, vagy idős, egyedülálló, rossz egészségi állapotú szomszédja van, kérdezze meg tőle, szüksége van-e a segítségre. 

A problémát jelezze az Önkormányzati Rendészet non-stop ügyeletes számán: + 36 1 211 2233.

Ha közterületen lát segítségre szoruló embert, a Rendészet ügyelete mellett a kerület utcai hajléktalan ellátó szolgálatait hívja:

– Myrai Vallási Közhasznú Egyesület: +36 70 333 6610
– Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata (non-stop ügyelet): +36 1 338 4186

A kerületben a Myrai Egyesület működtet szállót és nappali melegedőt a Cserei utca 10-es szám alatt. Emellett nyitvatartási időben rövidebb időszakokra a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ, a Cserepesház, a Zuglói Civilház, a Zuglói Ifjúsági Centrum és a Lipták Villa is várja a melegedni vágyókat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb