Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sikeres pályázatokkal több száz millió forintból indulhatnak fejlesztések Zuglóban

Vezér utca, Mogyoródi Sportpálya, Széchenyi Általános Iskola. Ennek a három területnek a fejlesztésére nyert a Fővárosi Közgyűlés tegnapi döntése alapján összesen 237 millió forintot Zugló önkormányzata.

A Vezér utca Egressy és Fogarasi út közötti mintegy 850 méteres szakaszán 100 millió forint pályázati forrás jut a teljes zöldfelület a parkolók és a kapcsolódó utcák rekonstrukciójára. Játszóterek, sportpályák, kutyafuttató, pihenőkertek lesznek majd a megújuló zöldterületen. Kiépül egy új kerékpáros út is, amihez tárolók, pihenőhelyek, szerviz pontok is csatlakoznak majd.

100 millió forintot nyert a zuglói önkormányzat a Mogyoródi úti sportpálya fejlesztésére. A TÉR-KÖZ pályázaton nyert támogatással az önkormányzat helyreállítja a futókört, új sporteszközöket vásárol és területrendezéssel bővíti a szabadidős tevékenységek kínálatát. A korábban már elkészült és az új pályaelemek jól kiegészítik majd egymást, így a pálya alkalmas lesz az egyéni és csapatsporton túl, kisebb közösségi, de akár nagy kerületi rendezvények lebonyolítására is.

A Széchenyi Általános Iskola homlokzata a műemléki keretből újulhat meg. Az iskola nagyon szép műemléki épülete 1994 óta áll fővárosi védelem alatt. Egy, az 1960-as években történt nagyobb felújítás óta csak kisebb javításokra volt pénz, így az épület állapota folyamatosan romlott. A most elnyert 37 millió forint segítségével az önkormányzat nem csak az utcai homlokzatot, hanem a nyílászárókat is megújítja, méghozzá korhű módon, hogy az épület műemlék jellege ne sérüljön.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb