Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sivár kövekből virágzó udvar

A lakóközösség összefogása nyomán és a MOL Zöldövezet Program segítségével megújult az Ilka utca 30. számú társasház udvara.

A társasház udvarára alaposan ráfért a felújítás, hiszen az építése óta eltelt több mint 100 évben szinte egyáltalán nem nyúltak hozzá. A  kopott kövezet megsüllyedt, az esővíz megállt rajta, ami sok problémát jelentett a földszinten élőknek.

A MOL Zöldövezet Program 500 ezer forintos támogatásának, illetve a lakók által hozzátett önrésznek és munkának köszönhetően azonban – összesen 4 millió forintból – a 180 négyzetméteres udvar harmadát zöldövezetté alakították. A lakók által megtervezett kertben díszfák, cserjék, virágok, lugas, padok, asztalok, homokozó és egy ivókút is található.

Fotó: Riersch Tamás

Az udvar felújítását március közepén kezdték, a munkálatokat pedig két hónap alatt fejezték be. Eközben azonban nemcsak megszépült a ház belseje, hanem egy erős közösség is kialakult, akik azóta közösen élvezik a belső kert adta lehetőségeket.

A házat június 11-én Zugló előtt is megnyitották, az érdeklődők reggel óta érkeztek, délután pedig a lakók egy nagy bulit rendeztek, amelyre az önkormányzatot is meghívták. A házi ünnepségen Szabó Rebeka alpolgármester és Megyeri Szabolcs, a Virágzó Zugló program felelőse elégedetten nyugtázhatta, hogy a kerület egy újabb zöld ponttal gyarapodott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb