Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Spirituális utazás a Városligetben

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Jóga Napot, amelynek először adott otthont a Városliget. A helyszínválasztás az indiai nagykövetség hatáskörébe tartozik, ennek megfelelően az idei programon a májusban beiktatott új nagykövet, Partha Satpathy is tiszteletét tette.

Ebben az évben a „Jóga az emberiségért” a mottónk, azaz miként tudjuk ezt a tradicionális mozgáskultúrát a mindennapjainkban is alkalmazni – mondta a nagykövet a megnyitó beszédében. – A jóga egyrészt technikán alapul, másrészt egy spirituális utazás. A cél, hogy magunkkal és a környezetünkkel is harmóniában legyünk.

India nagykövete örömmel konstatálta, hogy Babita Vangh, a jóga nagykövete által bemutatott egyszerűsített jógagyakorlatokat nem egyedül, hanem Zugló polgármesterének, Horváth Csabának a társaságában gyakorolhatja.

Többször voltam már Indiában, ahol a jógát is megkedveltem és megismertem – mondta a zuglói polgármester. – Most pedig jó érzés azt látni, hogy ennyien eljöttek jógázni a Városligetbe. Ennek köszönhetően egy kicsit ismét Indiában érezhetem magamat.

Komjáti Zsuzsanna, a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnöke elmondta, nincs pontos kimutatásuk, hányan jógáznak Magyarországon, mivel ez egy egyénileg is űzhető mozgásfajta.

A jógaoktatók magas, körülbelül ötezer fős számából arra saccolunk, hogy több százezren gyakorolhatnak itthon. Ezt igazolják a visszajelzések is – tette hozzá Komjáti Zsuzsanna.

A Nemzetközi Jóga Nap alkalmából egyrészt bemutatták azt a jóga protokollt, amelyet Narendra Modi, India miniszterelnöke dolgozott ki annak érdekében, hogy a jógát minél szélesebb körben népszerűsítse. Másrészt a városligeti színpadon a speciális jógaiskolák is bemutatkoztak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb