Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sün Balázs nyerte a fődíjat

A bábjáték volt az idei Zuglói Pedagógia Napok témája. A négynapos programsorozat keretén belül az ovisoknak vetélkedőt, a pedagógusoknak pedig különböző előadásokat tartottak, de szerveztek intézmények közötti tapasztalatcserét, illetve számos kiállítást, valamint bemutatták a XV. Zuglói Bábfesztivált is.

Amíg a pedagógia intézetek működtek, a kerületben hagyomány volt, hogy minden évben megrendezik a pedagógiai napokat. A szervezet 2015-ös megszűnése után ezt a feladatot az Óvodai Művészeti és Értelmi Nevelés kerületi munkaközössége vette át. Tavaly szeptemberben az ONAP (Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja) a bábjátékot beemelte a hangsúlyos óvodai képzések közé, ezért az idei Zuglói Pedagógia Napok fő témája is ez lett.

– A rendezvényt, amely immár négynapossá nőtte ki magát, Zugló Önkormányzata évek óta támogatja – mondta Bagi Márta Anna óvodapedagógus, a munkaközösség vezetője. – A nulladik napon Eszmélő Észmérő elnevezéssel három játékból álló elmetornát tartottunk az ovisoknak, az első napra pedig – az önkormányzati támogatásnak köszönhetően – ingyenes szakmai programokat szerveztünk. Erre több mint 150 kolléga látogatott el.

Az óvodapedagógusok hallhattak előadást például a bábuk jelentőségéről és a kortárs technikák alkalmazásáról, illetve arról, hogyan lehet mesével fejleszteni a gyerekek érzelmi intelligenciáját. A program fővédnöke Szabó Rebeka volt, aki azt hangsúlyozta, hogy a bábozás milyen sokoldalúan tudja formálni a gyerekek képességeit.

Fotó: Képszerkesztőség

– Egyrészt már a bábkészítés során fejleszti a kézügyességet, másrészt az előadások az ovisok figyelmét és beszédkészségét is növeli, de segít az érzelmeik és az indulataik megszemélyesítésében, kezelésében is – fejtette ki az alpolgármester, aki megnyitotta a programot.

A rendezvénysorozat harmadik napjára a XV. Zuglói Bábfesztivált szervezték, ahová három óvoda fellépőcsoportját várták. A negyedik napra meghirdették a “Benézhetsz az ablakon” elnevezésű programot, amelynek során egyes kerületi óvodák betekintés engednek egymásnak a saját nevelési programjukba.

A Zuglói Pedagógia Napok alatt négy helyszínen nyitottak bábkiállítást, és egy bábkészítő versenyt is szerveztek. Utóbbit gyermekkategóriában a Hétszínvirág Óvoda Maci csoportja nyerte Sün Balázs figurájával, a pedagógusok közül pedig Nyeste Gabriella, a Narancs ovi óvónője alkotta meg a legszebb bábot. A verseny különdíjasa a Játékszín Óvoda lett, ugyanis ők hozták a megmérettetésre a legtöbb alkotást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb