Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Suzukira specializálódott a benzintolvaj

Zuglóban, a Fogarasi út és Róna utca környékén március közepe óta megszaporodtak a benzinlopásról szóló bejelentések. A környéken két hét alatt öten jelezték a rendőrségnek, hogy reggel az autójuk erős benzinszagot árasztott, a tankból pedig hiányzott az üzemanyag nagy része.

A jelek egy olyan elkövetőre utaltak, aki minden esetben ugyanabból a japán autótípusból szívta le a benzint úgy, hogy előtte levágta a benzincsövet. A rendőrök figyelni kezdték a környéket, és nem is kellett sokáig várniuk. Egy áprilisi estén, valamivel éjfél előtt ugyanis megjelent egy szürke Opel Corsa, amely több kört is tett a Fogarasi út – Róna utca – Nagy Lajos király útja közötti területen. A sofőr láthatóan valamit nagyon keresett.

Az 59 esztendős férfi aztán leállt autójával, és gyalogosan folytatta az éjszakai portyáját. A közelben lapuló rendőrök pedig egyik régi „ügyfelüket” ismerték fel benne, aki ellen korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt már intézkedniük kellett. A gyanújukat csak tovább erősítette, hogy a férfit a éjszakai körútja során kizárólag a Suzukik érdekelték. Meglökdöste őket, hogy ellenőrizze, van-e bennük riasztó, majd visszatért a saját autójához, amiből egy hosszú gumicsövet, benzineskannát és szerszámokat vett elő.

A férfi egy időre eltűnt a parkolóban, majd újból felbukkant, ám akkor szemmel láthatóan már egy teli benzineskannát cipelt magával. A rendőrök akkor csaptak le rá, amikor a kannát az autója csomagtartójában próbálta elhelyezni. A férfi megpróbálta a gumicsövet és a szerszámokat elrejteni, illetve a rendőri intézkedésnek is ellenállt, ezért megbilincselve kellett őt a kerületi kapitányságra vinni.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és a tettenéréssel együtt összesen hat rendbeli Zuglóban elkövetett lopást róttak fel neki. Ezen kívül több budai benzinlopással is őt gyanúsítják. A bíróság elrendelte a férfi házi őrizetét, és elektronikus mozgásfigyelő viselését is előírta a számára.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb