Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szabályosan fog működni a Pillangó park nyilvános WC-je

A Pillangó parkban hamarosan megnyíló nyilvános konténer WC-vel kapcsolatban sok téves információ kapott szárnyra a lakosság körében, mint például a még használaton kívüli WC környékéről áradó ürülékszagról, vagy korábban egy olyan téves információból fakadó félreértés, miszerint a WC szennyvízelvezető csöve az esővízelvezető csatornára van kapcsolva, illetve kevesebb mint 25 méterre helyezkedik el a lakóépületektől. A környéken élők közt akadt, aki tartott az illemhely egészségre káros hatásaitól.

A hivatal úgy döntött, hogy a tévhitek eloszlatására, lakosság megnyugtatására tájékoztatót ad ki, a hivatalos iratokkal alátámasztva állításait.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. már 2019-ben felülvizsgálta egy lakossági panaszra válaszolva a konténer WC kihelyezésének szabályosságát.

A hatóság a hivatalos válaszában kijelentette, hogy a WC-konténer, mely a Pillangópark 12. számú ingatlannal szemben áll – az ingatlantól több mint 30 méteres távolságban -, parkosított közterületen szabályosan csatlakozik az egyesített rendszerű közcsatornára. Az így elvezetett szenny- és csapadékvíz a gyűjtőcsatorna-hálózaton keresztül az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepre jut, ahonnan a minőségi előírások szerint tisztítva, szigorú ellenőrzést követően kerül a Dunába.

Több éves huzavona után, és a Fővárosi Csatornázási Művek hatósági használatbavételi hozzájárulásának birtokában hamarosan megnyílik a konténeres illemhely, amely a Pillangó park használhatóságát, a környék közterületeinek komfortját növeli.

A használatbavételi hozzájárulást ide kattintva tekintehti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb