Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szabó Rebeka garanciát kér a városligeti fák védelmére a sportlétesítmények építtetőjétől

Garanciát vár Zugló környezetvédelemért felelős alpolgármestere arra, hogy a vizes vb városligeti létesítményének építése és használata során semmiféle kár, sérülés nem éri a park fáit. Szabó Rebeka szerint ilyen garanciát eddig senki nem vállalt, így félő, hogy a ligetvédők aggodalma jogos, a több mint 150 éves platánok áldozatul eshetnek az építkezésnek.

Szabó Rebeka írásban fordul a vizes vb létesítményeinek építtetőjéhez. Sürgős választ vár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől arra, hogy valósak-e a ligetvédők, az állampolgárok aggodalmai és igaz-e, hogy az utolsó pillanatban elkezdett medence- és lelátóépítésnek akár még az építkezés mellett álló fák is áldozatául eshetnek. Azok a platánok, melyeket még József nádor, a Városliget létesítésének kezdeményezője adományozott, s melyek az 1836 óta állnak békésen a ligetben.

Zugló alpolgármestere szerint aggodalomra ad okot, hogy a szerződésekről szóló sajtóhírek szerint a Főkertnek a világversenyt követően fel kell mérnie a helyreállítás költségeit. Ebből arra lehet következtetni, hogy eleve számolnak az építtetők természeti kárral, a kérdés csak az számukra, hogy mekkora lesz ez a kár.

A környezetvédelemért felelős alpolgármester nem csak a vagyonkezelőtől, hanem a főpolgármestertől is lépéseket vár a platánok védelmében. A tó körüli terület a főváros vagyonkezelésében áll, ezért Szabó Rebeka Tarlós Istvántól is elvárja, hogy felszólaljon a Városliget és a fák ügyében, hogy ne nézze végig ismét tétlenül, ahogy újra és újra kormányberuházás áldozatául esnek Budapest természeti értékei.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb