Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szeptembertől indulhat a közösségi komposztálás

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet munkatársa gyakorlati előadás keretein belül készítette fel a Zug Közösségi Kertekért Egyesület tagjait és az érdeklődőket a közösségi komposztálásra. A szervezet azt tervezi, hogy szeptembertől elindítja a közösségi komposztprogramot a Padlizsán utcai közösségi kertben.

Ezt azt jelenti, hogy a környékén élők heti két alkalommal egy-egy megadott órában levihetik a konyhai hulladékukat a kertbe. A kutatóintézet egyik munkatársa, Gyöngyösi Emese, aki maga is kerttag, beszélt a komposztálásról. Elmondta például, hogy a hörcsög faforgácsa és ürüléke komposztba való, ugyanakkor húsevő állatok végterméke nem, mint ahogy az ételmaradékok sem, a citrusfélék héja pedig csak mértékkel használható.

Cserhalmi Marcell, az egyesület alelnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elmúlt pár évben többször, többen is megkeresték őket, hogy leadhatják-e a konyhai hulladékot, ám a Zsálya utcai kertben ez nem volt megvalósítható. A komposztálásra a több mint egy éve megnyílt Padlizsán utcai kertben, az önkormányzattól kapott komposztkeretekben lesz lehetőség.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb