Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szeretetdíj zuglói orvosnak

Dr. Mikos Borbála, a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgatójának személyében ismét egy zuglói orvos kapta a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati díjat. Ilyenre az országos díj 18 éves történetében csak elvétve volt példa.

A zuglói gyermekkórház 2003-ban elhunyt alapító főigazgatójáról elnevezett elismerést négy szervezet, a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a Dunamelléki Református Egyházkerület, a Hold utcai Református Gyülekezet protestáns fóruma és a Bethesda Kórház Alapítványa alapította, és évente egyszer ítélik oda azoknak a személyeknek, akik életművükkel és munkájukkal rászolgálnak a szeretetszolgálat elismerésére. A díj egy bronzplakett, Melocco Miklós alkotása, és az Irgalmas Szamaritánust ábrázolja.

Fotó: Balogh Róbert

Az idei díjazott, dr. Mikos Borbála több szempontból is rászolgált az elismerésre. Többek között a Bethesda Gyermekkórház intenzív ellátásában végzett több évtizedes diakóniai szemléletű orvosi munkájáért, a krónikusan lélegeztetett beteg gyerekek otthoni ellátásának megszervezésében kifejtett munkájáért, a Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportjában való aktív részvételéért, a világ nagy katasztrófáinál (például a haiti földrengésnél) történő gyógyító munkájáért, a Ráckeresztúri Drogmisszió gondozottjainak nyári táboroztatásában kifejtett önkéntes munkájáért, a Bethesda kórház génterápiás munkacsoportjának vezetéséért és a református egyház cigánymissziójának egészségügyi szolgálatában végzett munkájáért ítélte neki az alapító négy szervezet vezetőiből álló kuratórium a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati díjat. Dr. Mikos Borbála az elismerés mellett a Hold utcai református templom közönségétől szűnni nem akaró vastapsot kapott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb