Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Színpadi előadásokkal, koncertekkel ünnepeltek

Véget ért a Rákosfalva 145. születésnapját ünneplő programsorozat. Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola udvarán gyerekprogramok és színpadi produkciók is szórakoztatták a résztvevőket.

A kerületrésszel egyidős intézmény udvara hétvégén is gyerekektől volt hangos – az október 7-i ünnepségen óriási társasjátékok, kézműves foglalkozások várták a kicsiket: sokan kipróbálták a sakkot, amelynek figurái csaknem akkorák voltak, mint a gyerekek, de többen játszottak hatalmas zsákokkal malmot is.

A bátrabbak gyertyát is készíthettek, akik pedig kihívásokra vágytak, KRESZ-tudásukat tesztelhették. A felnőtteket és a családokat ingyenes tanácsadással várta a Családcentrum Alapítvány, akik a dadogás leküzdésében segítettek. A színpadon eközben egymást váltották a fellépők: a Rákosfalván lévő óvodák és iskolák műsorait láthatta a közönség.

Fotó: Balogh Róbert

A programot Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki szerint az előző nap átadott, felújított Rákosfalva park végre méltó Zuglóhoz, az ott élőkhöz. Sokacz Anikó önkormányzati képviselő is a fejlesztést emelte ki beszédében: azt mondta, hosszú évek óta tartó ígéret valósult meg, ami igazi ajándék az ott élőknek.

Képviselőtársa, Hevér László György pedig bejelentette, szeretné, ha jövőre Zsivora-emlékév lenne Rákosfalván, hiszen 2018-ban lesz a kerületrész alapítójának, Zsivora György halálának 135. évfordulója, amelynek apropóján Zsivora-szobrot is állíttatna, sőt tervei között szerepel a Zsivora park térrekonstrukciója is.

Az ünnepségen koncertet adott az Old Boys valamint Lilla és a Napoleon Boulevard, a napot pedig lézershow zárta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb