Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szolgálatban a zuglói térfigyelő kamerák

Az elmúlt két napban két bűncselekményt sikerült megakadályozniuk a kerületi rendőröknek. Mindkét esetben a térfigyelő-kamerák segítségével észlelték, hogy az elkövetők mire készülnek.

Előbb tegnap hajnalban figyeltek fel a Tengerszem utcában néhány gyanús alakra, akik a hajnali órákban az úttesten sétálgatva parkoló járművek ajtajait próbálták kinyitni. A térfigyelő-központban tartózkodó ügyeletes a környék kameráit bevonva figyelte a négyfős társaság tevékenységét és mozgását, s mikor észlelte, hogy beszállnak egy autóba, azonnal riasztotta a járőröket. A rendőrök igazoltatták a társaságot, majd átvizsgálták az autójukat, melyben gépkocsi-feltöréshez használható eszközöket találtak. Ezért mind a négy gyanúsítottat előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

Egy nap sem telt el, és a Laky Adolf utcai térfigyelő-központban szolgálatot teljesítő rendőr a hajnali órákban Sárrét parkban egy férfire figyelt fel, aki az autók között sétálgatva, be-benézett a járművek utasterébe, illetve próbálta kinyitni az ajtajukat. A riasztást követően a szolgálatos rendőrök a helyszínre siettek, és igazoltatták. Miután a ruházatát is átvizsgálták, abból autófeltöréshez használható eszközök kerültek elő. Emiatt a férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb