Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szórakoztató műsorral köszöntötték a szépkorúakat

Az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat a Sugár Moziban köszöntötte a kerület szépkorú lakóit. Az önkormányzat programja azon zuglói nyugdíjasoknak szólt, akik segítségre szorulnak, a Zuglói szociális szolgáltató központ 5 telephelyének nyugdíjasai, valamint az önkormányzattal együttműködő nyugdíjas civilszervezetek tagjai. Az esemény sztárvendége Csonka András színművész volt.

Az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat nevében Horváth Csaba polgármester köszöntötte Zugló szépkorúit, akiket a városvezető a közösség kulcsfontosságú tagjainak nevezett. A polgármester kiemelte: Zugló jelentős szociális támogatást nyújt a rászoruló kerületi időseknek.

Elkészítettük az idősügyi stratégiát, amely átfogóan kezeli a kerület nyugdíjas korú lakóinak ellátási rendszerét – fejtette ki Horváth Csaba, hozzátéve: ennek két fő célja van, az egyik, hogy növeljék az idősek jólétét, míg a másik, hogy bevonják a szépkorúakat a közösségi életbe. A polgármester beszélt az idősek által igénybe vehető támogatásokról is.

Ezek közé tartozik a már korábban bevezetett zuglói rezsitámogatás, amelyhez társul az átlag alatti nyugdíjjal rendelkezőket segítő, októbertől igényelhető, évi 48 ezer forintos fővárosi rezsi hozzájárulás – tájékoztatta a rendezvényen megjelenteket a polgármester, megjegyezve: a rászorulók a kerülettől az idei fűtésszezonra is ingyen kapnak 5 köbméter tűzifát. Emellett a nehéz helyzetben lévő idősek gyógyszertámogatásban, évvégén pedig kérelmükre egyszeri 5 ezer forintos segítségben részesülnek.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A zuglói szépkorúakat 80 év fölött ötévente elismerésben részesítjük– jelentette ki Horváth Csaba, kiemelve: az önkormányzat minden kerületi nyugdíjas számára ingyen úszási lehetőséget biztosít a BVSC-nél. Ezen túlmenően a kerület a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ intézményein keresztül nappali ellátást, étkeztetést, házi segítségnyújtást és vészhelyzeti jelzőrendszerest is biztosít a nyugdíjasok számára.

A köszöntőt követően Csonka András színművész, énekes lépett a pódiumra, aki közönségét is megénekeltetve a 60-as, 70-es, 80-as évek legnagyobb slágereiből nyújtott át egy csokorra valót, amely közül nem hiányozhatott az ikonikus Ding-Dong sem.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb