Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szorongás: tünet és betegség

Szorongásoldás a háziorvosi gyakorlatban címmel szervezett előadást a szakembereknek a Zuglói Egészségügyi Szolgálat. A programon kreditpontokat is szerezhettek a résztvevők.

Az előadást dr. Rózsavölgyi Éva pszichiáter, a Szolgálat Pszichiátriai Szakrendelőjének és Gondozójának vezetője tartotta, aki a korai felismerés és a célzott kezelés jelentőségét hangsúlyozta. Előbbit többi között azért, mert így a még szövődménymentes esetek kezelésére nyílik lehetőség, utóbbi pedig a teljes gyógyulás, felépülés esélyét növeli.

“Gyakori és valószínűleg aluldiagnosztizált kórképekről van szó, így különösen nagy a háziorvosok szerepe. Ma már vannak olyan hatékony szorongáskezelő gyógyszerek, amelyeket ők is felírhatnak. Ez azért fontos, mert a betegeknek nem kell ellátás nélkül várakozniuk a szakorvosi vizsgálatig. Sokszor már a szorongásos kórkép felismerését követő tájékoztatás, információ átadás is megnyugtatólag hat a páciensre” – mondta a rendezvényen dr. Rózsavölgyi Éva.

A betegek nem mindig szorongásra panaszkodnak – számos tünet képében mutatkozhat a probléma. Ha azonban már a háziorvosi rendelőben sikerül azonosítani a szorongást, és elindítani a terápiát, a páciens időt nyer.

A főorvos szerint az ilyen jellegű rendezvények nem csak a szorosan vett szakmai információk átadásában fontosak, de erősítik a kollegiális kapcsolatokat, amely növeli a betegellátás színvonalát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb