Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szurkoljon élőben a Klíma Kupa díjátadó eseményén!

A szeptemberben indult Zuglói Klíma Kupa vetélkedő kifejezetten az óvodás és iskolás korosztályok bevonását tűzte ki célul játékos, kreatív módon megismertetve a résztevőkkel a klímavédelem aktuális témáit és a minket körülvevő környezet megóvásának fontosságát.

A szemléletformáló játék során a résztvevő gyerekek különböző klímavédelmi feladatok megoldásával gyűjthettek pontokat intézményüknek, az izgalmas kihívásokat a Klíma Kupára készített feladatgyűjtemény tartalmazta. A gyerekek a vetélkedő közben olyan fontos, a mindennapjaikat is befolyásoló témákról tanulhattak, mint a hulladékgazdálkodás, fenntartható közlekedés, természetes élőhelyek védelme és tudatos fogyasztás. A játékban résztvevők Zugló természeti értékeit is jobban megismerhették: a helyi példák segítségével a fenntarthatóság összetett kérdései még kézzelfoghatóbbá váltak a gyermekek számára.

Ünnepélyes díjátadó

A Klíma Kupa versenyidőszakának lezárultával a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt a beérkezett több, mint 5300 izgalmas alkotás összesítése során. Elmondható, hogy számtalan gyönyörű, kreatív és szakmai szemmel nézve is igen magas színvonalat képviselő pályázat érkezett be.

Álmos Vezér Gimnázium – Klímavédelmi plakát

Zuglói klímakupa pályamű

ZEÓ Kerékgyártó Tagóvoda – rovarhotel

zuglói klímakupa pályamű

Munkácsy Mihály Általános Iskola – Konyhakert nevelés

zuglói klímakupa pályamű

Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziuma és Kollégiuma – Klímavédelmi plakát

A játék lezárására szolgáló díjátadó rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel és mindenki biztonsága érdekében online élő közvetítés formájában tartják meg a szervezők, ahol szeretnék méltóképpen elismerni minden résztvevő intézmény munkáját, beleértve a gyerekeket, pedagógusokat és a szülőket is.

A Klíma Kupa fődíjai mellett a rendezvényen különdíjak is kiosztásra kerülnek, emellett minden intézmény aktív részvételét további ajándékokkal honorálják a szervezők a következő támogatók jóvoltából: Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, FKF Zrt., Siemens Zrt., IKEA Lakberendezési Kft., Zuglói Pagony, MIZUglónk projektiroda.

Az eseményen képet kaphatnak az iskolák és az óvodák által készített alkotásokról, és betekintést nyerhetnek a Klíma Kupa élményeinek egy-egy pillanatába. A rendezvény során a nézőknek lehetőségük lesz az aktív részvételre az online felület adta kereteken belül, valamint további meglepetésekkel is készülünk.

A rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a mintegy 43 iskolát és óvodát megmozgató, élőben közvetített online díjátadó eseményke december 15-én szerdán 15 órakor.

A facebook eseményhez itt csatlakozhat: https://fb.me/e/4WL2kYm8Q

‼️ Fontos, hogy az eseménynél mindenképpen jelöljék be részvételüket, mert csak így fognak értesülni arról, ha elindult az elő közvetítés ‼️

Amennyiben nem rendelkezik facebook fiókkal, az esemény a www.zugloklimastrategia.hu oldalon keresztül is követhető.

Szervezők

A Klíma Kupát Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata, az ABUD Mérnökiroda Kft. és a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervezi a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott KEHOP-1.2.1-18-2018-00033 azonosítószámú “Közösen a Zuglói Klímastratégia kialakításáért” című pályázat keretein belül. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb