Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tájékoztató a településkép védelméről szóló rendelet módosításáról

Tájékoztató Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 38/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelete módosításáról

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43/B. §-ának, valamint Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 13/2017. (III.16.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadta a településkép védelméről szóló 38/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 19/2018. (IX.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás célja az életveszélyessé vált helyi védelem alatt álló építmények, építményrészek bontási lehetőségének és a védett értékek visszaállításának kiegészítő szabályozása.

A rendelet módosításával az életveszélyessé váló, helyi védelmet élvező épület, épületrész a védelem törlése nélkül is lebontásra kerülhet, az életveszély elháríthatósága érdekében. Ha a helyi védelem alatt álló építményt, építményrészt le kell bontani, a védett értéket eredeti formájában vissza kell építeni.

Karácsony Gergely
polgármester

Kapcsolódó dokumentum:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb