Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több száz gyerek ismerkedett a növényekkel

Csaknem négyszáz óvodásnak, kisiskolásnak, fogyatékkal élő tanulónak tartottak kertészeti bemutatót a Zuglói Kertbarátok Körének (ZKK) tagjai: házi készítésű lekvárral, szörppel, musttal kínálták a gyerekeket szeptember 28-án, a Zuglói Civil Házban.

A Kertünk kincsei című programot 2015-ben szervezte meg először a ZKK, mert azt tapasztalták, hogy a kicsik nem ismerik eléggé az őket körülvevő zöldségeket, gyümölcsöket, legtöbbször már csak feldolgozott formában találkoznak a növényekkel. A bemutató pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az évről évre népszerűbb ismeretterjesztő programon játszva tanulnak a gyerekek.

Fotó: Balogh Róbert

Idén csaknem 50 kilogramm szőlőből préseltek mustot a kicsiknek, akik pici cserepekben makkot is ültettek. – Virághajtogatással, kóstolóval is készültünk, hoztunk fűszernövényeket, gyógynövényeket is, és házi készítésű lekvárokkal, szörpökkel, befőttekkel, paradicsomlével kínáljuk meg a gyerekeket – mondta Várfoki Tibor, a ZKK elnöke.

A kicsik emellett színezhettek, magvakkal ismerkedhettek és arcfestésen is részt vehettek. A pénteki rendezvény előtt a szervezők rajzversenyt hirdettek, ennek eredményét a foglalkozáson hirdették ki. Csoportonként az első három helyezett oklevelet és apró ajándékot kapott, így csaknem ötven gyereket jutalmaztak meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb