Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tanulni szeretnének tőlünk

Tanulmányúton járt Zuglóban a bolgár üdülőváros, Szamokov küldöttsége, akik a Mesevonat Bölcsőde és a Móra Ferenc Általános Iskola energiahatékonysági megoldásaira voltak kíváncsiak.

Húszfős bolgár küldöttség érkezett Zuglóba április 15-én. – Az üdülőváros képviselői azért kerestek meg bennünket, mert hallottak rólunk, és szeretnének tanulni tőlünk, egy ilyen kérést pedig nem illik és nem is szabad visszautasítani – hangsúlyozta a hétfői bejáráson Szabó Rebeka alpolgármester. A küldöttség a Mesevonat Bölcsőde és a Móra Ferenc Általános Iskola energiahatékonyságot célzó megoldásaira volt kíváncsi.

A Mesevonat Bölcsőde 2016 márciusában nyitotta meg kapuit, azóta négy csoportszobában 48 gyereket gondoznak itt. Az intézmény működéséről Kissné Kalló Györgyi, a Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője, az épület energetikai hatékonyságáról pedig Barta Ferenc, Zugló főépítésze tartott egy rövid előadást.

Fotó: Képszerkesztőség

A csoport ezt követően az EGT Alap segítségével felújított Móra Ferenc Általános Iskolát tekintette meg. Itt Barta Ferenc főépítész és dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi megbízott igazgató mutatta be a vendégeknek, milyen energiahatékonysági fejlesztések történtek az épületben, illetve, hogy miként működik a gyakorlatban a felújítással párhuzamosan elindított tanár-diák szemléletformálás.

A tanulmányút végén a bolgár vendégek a főépítész vezetésével és kalauzolásával megtekintették a Csertő sétányon a közelmúltban átadott, felújított orvosi rendelőt, illetve a Zuglói Civil Házat is, ahol az energiahatékonyságnak szintén több eleme valósult meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb