Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Társasház-zöldítési pályázatokat hirdet a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzat fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek növelése, melynek érdekében két pályázatot írt ki decemberben.

Az Égig Érő Fű udvarzöldítési pályázatot már harmadik alkalommal hirdették meg, és kísérleti jelleggel egy másik zöld pályázatot is kiírt, melynek célja a budapesti épületek utcai homlokzatának zöldítése.
Az Égig Érő Fű pályázat megvalósítására 30 millió forint, a Homlokzatzöldítési pályázatra pedig 50 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

Égig Érő Fű pályázat

A pályázat kifejezetten olyan belvárosi “gangos” társasházak támogatására van meghirdetve, ahol a városi zöldfelületek növelésére egyetlen esély a belső udvar feltörése és zöldítése. A társasházak az udvar zöldítésének munkálataira pályázhatnak, 800 ezer és 3 millió Ft közötti támogatási összegre. A beadott pályázatokat szakértő zsűri bírálja el. A pályázat részletei a https://egigerofu.budapest.hu/ oldalon olvashatók, a jelentkezés is ezen az oldalon online nyújtható be. Pályázni 2023. március 3-ig lehet.

Homlokzatzöldítési pályázat

A budapesti zöldfelületek növelése érdekében egy másik pályázatot is kiírtak első alkalommal, amelynek keretében budapesti társasházak, családi házak, lakásszövetkezetek, intézmények az utcai homlokzatuk zöldítésére jelentkezhetnek. A pályázat keretében az épületek közterülettel határos falának zöldítésére kerülhet sor, amelyet a fővárosi szakcég kivitelez az adott ingatlan tulajdonosainak engedélyével, maga a ház pedig vállalja, hogy minimum 5 évig gondoskodik a zöld homlokzat fenntartásáról. Ez a pályázat szintén online, a https://homlokzatzoldites.budapest.hu oldalon érhető el. Pályázni 2023. február 28-ig lehet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb