Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tenni kell a szociális munkások biztonságáért

A szociális munkások biztonsága volt az egyik legfontosabb téma a zuglói szociális munka napján. A november 9-i, már hagyománnyá vált ünnepségen idén is átadták a Gondozási Munkáért Díjakat és az Együtt Segítünk Okleveleket.

Máhr Urbán Beatrix esetmenedzser, tanácsadó és Zámbó Lilla családsegítő kapta az önkormányzat Gondozási Munkáért Díjat, amelyet Karácsony Gergely polgármester és Hajdu Flórián alpolgármester adott át a kitüntetetteknek pénteken. Az Együtt Segítünk Oklevelekkel a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (ZCSK) köszönte meg partnereinek a közös munkát. Idén dr. Gimesi Anna gyerekorvos, Adler Katalin prevenciós koordinátor, Tomis Károly rendőr főtörzszászlós, Fabriczius Gabriella pénzügyi ügyintéző, a zuglói kormányhivatal gyámügyi osztályának dolgozói – Balogh Mónika, Kovács Olga, Kinisch Szabina – a Zuglói Civil Ház, a Nyugodt Szív Alapítvány, a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület, a Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány, a Dávid Sátora Gyülekezet érdemelte ki az oklevelet.

Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely polgármester köszöntőjében az inárcsi tragédia tükrében arról beszélt, tenni kell azért, hogy a szociális munka biztonságosabb legyen. – Ezalatt nemcsak a nevetséges béreket értem, hanem azt is, hogy valóban biztonságban érezzék magukat. Nem szabad, hogy azok, akik emberi tragédiákat orvosolnak, áldozatok legyenek – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, Zuglóban félig tele van a pohár, hiszen a helyi politikában széleskörű konzenzus van a szociális munka elismerése és a szociális gondoskodás kapcsán is. Kiemelte azt is, hogy a szociális modell egybekapcsolódik a közbiztonsági modellel, példaértékű az együttműködés a rendőrséggel, a rendészettel.

Pataki Éva, a ZCSK vezetője arra kérte az ünnepségen résztvevőket, hogy néma csenddel emlékezzenek meg a nyáron, Inárcson meghalt kollégájukra, akit megölt egy ember, akin segíteni próbált. – Fontos felkészülni a kockázatokra. Szervezeti és közösségi szinten is biztonságot kell teremteni, hogy megelőzzük a veszélyes helyzeteket – magyarázta. Pataki Éva rámutatott, a szociális munkás és kliense kapcsolatában kódolt, hogy a siker egyoldalú – mindig a kliensé –, a kudarc megtestesítői viszont gyakran a segítők.

Fotó: Képszerkesztőség

A Zuglói Civil Házban megrendezett ünnepségen Hevér László György, a szociális bizottság elnöke a tervekről tájékoztatta a résztvevőket, Gyügyei Attila családvédelemért és egyházi ügyekért felelős tanácsnok pedig arról beszélt, hogy a szociális munkásoknak magukra is oda kell figyelniük.

A rendezvényt, amelyen részt vett mások mellett Horváth Zsolt alpolgármester, Sokacz Anikó és Bitskey Bence önkormányzati képviselő is, a ZCSK munkatársainak előadása és a Nemadomfel Együttes produkciója színesítette.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb