Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több mint harminc családnak jutott az adományból

A 120 férőhelyes, többségében gyerekek által lakott Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthona lakói voltak az elsők, akik az Add Tovább! akció keretein belül élelmiszer-adományokat kaptak.

Az MSZP fővárosi frakciója Add tovább! címmel hirdetett mozgalmat, amelynek célja, hogy a máshol feleslegessé vált élelmiszereket eljuttassák a rászorulókhoz. A koronavírus-járványra készülve sokan feltöltötték háztartásuk élelmiszerkészleteit, néhányan talán túl sokat is vásároltak. A járvány végül Budapesten nem okozott áruhiányt, így a megvásárolt termékek sok kamrában megmaradtak. Horváth Csaba polgármester lapunknak kifejtette, azért, hogy ezek az ételek ne a kukában végezzék, kampányt indítottak a megmaradt ételek összegyűjtésére, és a rászorulókhoz való eljuttatására.

– Arra kérünk mindenkit, hogy a fel nem használt, de még lejárati határidőn belül lévő tartós élelmiszereket ne dobják ki, hanem adják oda azoknak, akiknek sokat segíthet – hangsúlyozta a polgármester.

Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője pedig rámutatott: az akció folytatódik. Bár Zuglóban volt az első hely, ahová szállítottak az adományból, még várják a felajánlásokat, amelyből reményei szerint további, a kerületben élő családoknak segíthetnek. Mint fogalmazott, ha szükséges, még el is mennek a felajánlásokért, csak jelezzék nekik a zuglo@mszp.hu e-mail címen.

Az eddig beérkezett, több száz tonna élelmiszert a Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő családok között osztják szét. Az intézmény vezetője, Kutas Zsuzsanna elmondta, nagyon sokat jelent a segítség, hiszen a krízisidőszak előtti adományoknak már a végére jártak, és a központi raktárból kapott mennyiségek is fogyóban vannak.

– Az itt lakók közül sokan vesztették el az állásukat a veszélyhelyzet idején. A lakók többsége alacsony iskolai végzettségű, olyan típusú munkát végeznek, amelyek az elmúlt hónapokban megszűntek. A családgondozók, gyermekgondozók ismerik a családokat, ezért az igényeiknek, szokásaiknak, szükségleteiknek megfelelően tudják összeállítani a csomagot – magyarázta az intézményvezető.

Az adományokat Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője, Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere, Puchner Gábor a XIII. kerület alpolgármestere, valamint Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke adta át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb