Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több száz zuglói vendéglátóst hagyott magára a kormány

A lassan egy éve tartó korlátozások az egész magyarországi, így a zuglói vendéglátó szektort is a teljes megsemmisülés felé terelik. Kerületünkben sok száz család vesztette el részben vagy teljesen a jövedelmét, a szerencsések utolsó tartalékaikat élik fel. 

 Zuglóban 123 üzleti célú szálláshely, továbbá 969 vendéglátóipari egység rendelkezik működési engedéllyel. Többségük a korlátázó intézkedések miatt hónapok óta zárva tart, a kormány pedig magukra hagyta őket, érdemi támogatást egyelőre nem kaptak – mondta Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, miután felkeresett egy ilyen éttermet, ahol beszélt a tulajdonossal. Utóbbi elmondta, a kormány mindent megígért, de semmi nem érkezett meg, csak a nyomtatványokat küldözgetik, az illetéket továbbra is kötelező befizetni. S olyannyira felélték a tartalékaikat, hogy most kölcsönt kell felvenniük, mert dolgozói és családjaik megélhetése került veszélybe. 

Tóth Csaba az egyik zuglói étterem tulajdonosától megtudta, hogy még semmilyen érdemi támogatást nem kaptak. Fotó: Balogh Róbert

– Ha a kormány támogatta volna, hogy a vállalkozók megtarthassák munkavállalóikat, és segített volna rezsit fizetni, most nem lenne ez a helyzet. Írásbeli kérdéssel fordulok a területért felelős miniszterhez, hogy mégis meddig várnak, mint kívánnak tenni a vendéglátósok érdekében. A korlátozások részleges enyhítésével és pénzbeli támogatással lehetne megelőzni a még nagyobb bajt – hangsúlyozta Tóth Csaba. – Nulla bevétel mellett az adókedvezmények nem jelentenek kézzelfogható segítséget. Engedélyezzék a vendéglátóhelyeknek, hogy kinyithassák a teraszaikat, és ott a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett vendégeket fogadhassanak. A hideg idő miatt ez azonban csak félmegoldás. Engedélyezni kellene továbbá, hogy a belső helyiségek is kinyithassanak, csökkentett kapacitással, a személyzet számára kötelező maszk használata mellett és az asztalok között a szükséges távolság betartásával. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb