Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több százan versenyeztek

Ismét összehozta a zuglóiakat a sport: több százan vettek részt a XIV. Zuglói Sportfesztiválon és Patak parti futáson. A verseny a közös bemelegítés után az óvodások futamával kezdődött.

A legkisebbek 300, az alsósok 1000, a felsősök, a középiskolások és a felnőttek 2000, a legedzettebbek pedig 5000 métert futottak szombaton, de azok is találtak maguknak programot, akik nem versenyeztek. A színpadon és a pálya körül felállított sátrakban különböző bemutatók várták az érdeklődőket.

Fotó: Balogh Róbert

Bátki László, a sportfesztivált szervező Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. ügyvezetője köszöntőjében arra biztatta a gyerekeket és szüleiket, hogy minél több sportágat próbáljanak ki a nap folyamán. Rozgonyi Zoltán alpolgármester pedig kifejtette, reméli, hamarosan bővítik a sportolási lehetőséget a Mogyoródi úti pályán, és köszönetet mondott a már hagyománnyá vált program megálmodójának, Rátonyi Gábornak.

Fotó: Balogh Róbert

Szombaton tartották a sportpálya klubházának megnyitó ünnepségét is, amelyen Szekeres Pál miniszteri biztos, többszörös paralimpiai bajnok azt mondta, az épület a közösség gyarapodását jelenti, és bízik benne, hogy sok közös élmény helyszíne lesz a ház, ahol nemcsak a zuglóiság, hanem a sport szeretete is összeköti az embereket. Rozgonyi Zoltán ezt követően megköszönte Szekeres Pálnak, hogy segítséget nyújtott abban, hogy a klubház megépülhessen. A megnyitón Balogh Róbert fotóiból nyílt kiállítás: a tárlat a sportpályán zajló eseményekbe nyújt betekintést.

A sportfesztivált a délutáni eső sem mosta el, az Animal Cannibals koncertjét a klubházban tartották meg.

A futamok nyertesei:

  • óvodások: Montvai Borbála, Urbán Vilmos
  • alsósok: Rákosi Csenge, Bozsó Bercel
  • felsősök: Falcz Zsófia, Tóth Levente
  • középiskolások: Földvári Lilla, Koleszár Mihály
  • 2000 méter felnőtt: Jancskár Ildikó, Mátyus Csaba
  • 5000 méter felnőtt: Posztós Kitti, Koleszár Mihály

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb