Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több zöldfelületet szeretnének a Vezér útra

A Vezér út Egressy és Fogarasi út közötti szakaszának fejlesztéséről tartottak közösségi tervezést november 8-án. A MIZUglónk programhoz kapcsolódó rendezvényen a környéken élők elmondták, több zöldfelületet és kerékpárutat is szeretnének.

A kerület bruttó 100 millió forintot nyert a főváros által kiírt TÉR-KÖZ pályázaton a Vezér út környékének felújítására. Karácsony Gergely polgármester azt mondta, az összeget és az önerőt az ott élőkkel átbeszélt, egyeztetett terv megvalósítására szeretnék költeni, ezért a Mogyoródi úti Sportpályán a tervezők által elkészített javaslatot beszélték meg a zuglóiakkal.

Fotó: Balogh Róbert

Parkolót, fitnesz parkot, játszótereket, palánkos focipályát, streetball pályát, parkour parkot, pingpongasztalokat, kutyafuttatót is terveztek a szakemberek az érintett területre, ám a közösségi tervezésen kiderült, hogy a környéken élők leginkább azt szeretnék, ha a zöldfelületet fejlesztenék, emellett kerékpárútnak is örülnének.

A megbeszélés után a tervezők a javaslatok alapján egyeztetnek a fővárossal, új rajzot készítenek, amit szintén megvitatnak a kerületben lakókkal. A kivitelezéssel a tervek szerint legkésőbb 2019. október végére készülnek el.

A szerdai megbeszélésen részt vett mások mellett Szabó Rebeka alpolgármester, Lévai Sándor és Várnai László önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb